Terug lopen

Terug lopen.
Het terug lopen is een handig basis trucje dat je altijd kan toepassen.Dit kan op stem commando,of door te werken met druk.

Aanleren:  Bij deze oefening is het handig dat je een halster en halstertouw hebt.  Loop eerst een stukje met je paard zo dat jullie de aandacht voor elkaar hebben,merk je dat jullie er klaar voor zijn , dan kan je beginnen met de eerste stap. Als eerste ga je naast je paard staan, met je hoofd naar het paard gericht.  ‘waarom naast je paard ? en niet voor je paard ? ‘  Omdat een paard een vluchtdier is, ieder paard kan een keer schrikken, je wilt niet dat je paard een onverwachte beweging maakt en jij er onder ligt. Ga dus met je gezicht naar je paard staan, druk met je 2 vingers tegen de borst van je paard. Als je paard reageert beloon je en geef je een commando, dit kan ‘ terug ‘, ’back’ of een eigen commando zijn. Je mag in het begin best een beetje duwen, zo dat je paard weet dat hij achteruit moet.  Dit bouw je steeds iets minder af.Je paard weet na een paar keer oefenen als jij naar zijn borst wijst en het commando geeft, dat hij terug moet.

Uitbreidingen :  Je kan dit ook op je paard oefenen , hierbij is het wel belangrijk dat je paard het commando goed kent. Ook kan je naast je paard gaan staan, en het commando geven , je paard loopt achteruit en jij blijft staan.

terug

Een gedachte over “Terug lopen

  1. hallo,

    ik had een vraag mijn pony reageerd goed op het comando terug als ik voor hem sta maar niet als ik achter hem sta ik heb alles geprobeerd mensen van voor hem terug laten lopen en ik dan het comando geef maar het werkt niet zou je tips voor me hebben

    groetjes
    sammo

Plaats een reactie