Op het blok

Op het blok
Op het blok staan is een leuke oefening. Je kan dit zowel naast je paard vragen als op je paard. Op het blok houd in, dat je paard op een stevige verhoging staat, een voorbeeld hiervan is een hout blok.

Aanleren: Bij het aanleren is de jambette handig, ook een halster en touw is aan te raden. Loop met je paard naar het blok, let op : de meeste paarden vinden het blok in het begin raar. Houd dus rekening met een schrikkend paard. Als je paard er relax langs kan lopen ga je voor het blok staan, je vraagt de jambette. Als je paard met zijn hoef het blok aantikt of er op gaat staan beloon je meteen. Nu vraag je het andere been de jambette te doen. Nu is er een grote kans dat je paard er op zal gaan staan, lukt dit? Herhaal dit dan een aantal keer. Als je paard dit helemaal snapt, kan je de oefening ook op je paard vragen, en zelfs de jambette vragen. Als je paard 1 been op het blok zet, kan je een vriendin vragen iets druk te nemen op het touw, en iemand anders de jambette vragen aan het been die nog op de grond staat.

TIP! : Kan je geen ( hout ) blok vinden? Graaf dan een grote auto band voor de helft in, en vul het gat in de band op met zand, zo heb je je eigen gemaakte blok.

LET OP! Paarden die op het blok kunnen staan geven graag vaak jamebette’s, dit kan behoorlijk hard aankomen als je te dicht bij staat, neem dus altijd voldoende afstand!

Dandy op het blok, ook leuk te combineren met de jambette!

Een gedachte over “Op het blok

Plaats een reactie