Clicker training

Clicker training Is één van de manieren om je paard op het juiste moment te belonen tijdens de training, lees deze pagina goed door en je komt alle informatie te weten.

Wat is een clicker? Een clicker is een klein plastic boxje, in het midden zit een zilver plaatje. Wanneer je hier op drukt hoor je ‘klik’.De clicker is te koop in een dieren winkel, of online te bestellen. De clickers kosten tussen de 3 en 5 euro. De bedoeling van een clicker is dat je op het juiste moment je paard beloond. Zodra je klikt, is het de bedoeling dat je paard de link legt “Oké, dit was goed, nu volgt er een beloning’.

Het aanleren van de clicker : Bij het aanleren van de clicker gebruik je voedsel, ( brokje, appel etc. ) en je stem.  Druk op de clicker en beloon binnen 3 seconde. Dus Click = beloning. Dit neem je een aantal keren door. Wanneer je door hebt dat je paard het snapt kan je verder gaan. Je paard zal nu door krijgen dat een ‘klik’ leid naar een beloning, dus op dat moment doet je paard iets wat goed is.

Wanneer clicken? Je clickt op het moment wanneer jou paard iets goed doet, we nemen als voorbeeld de jambette. Je vraagt de jambette, je clickt dan op het moment wanneer je paard zijn been hoog en gestrekt houd, want dat is wat je wilt. Herhaal dit een paar keer op dat moment, je paard zal door krijgen dat hij op dát moment iets goed doet!

Timing : Beloon altijd binnen 3 seconde! 

fotoshoot3

Dit zou het juiste moment zijn om te clickeren, hoog, uitgestrekt, en mooie houding! 

2 gedachten over “Clicker training

  1. ik ben al een beetje begonnen met vrijheidsdressuur en ik vroeg me af of ik nu nog kan beginnen met clickertraining.

  2. In veel gestelde vragen over belonen zonder voer adviseer je de clicker. Als je in de loop van de conditionering op de clicker de beloning weglaat, voelt je paard zich dan niet gefopt?

Plaats een reactie