Veel gestelde vragen

Op deze pagina vind je veel gestelde vragen, heb je nog steeds een vraag?
Dan mag je uiteraard altijd mailen naar info@lavitana.com

Met wat kan ik belonen als ik geen voer/brokken wil gebruiken?
Als je liever zonder brokken wilt werken, kan je de brokken voor iets anders vervangen, bijvoorbeeld door fruit, ( wortels, appels ect. ) of door iets anders gezonds. Je kan ook suiker vrije brokken kopen, als je pony snel rond word. En als laatste kan je je paard altijd belonen met je stem, door enthousiast ” Goedzoooo! ”  te roepen.  Een combinatie met iets lekkers en je stem is een goede combinatie. Ik vind dit zelf persoonlijk de fijnste manier om paarden te trainen. Uiteraard zijn klopjes en een kriebel ook een beloning, kijk waar jou paard het beste op reageert!

Met welk kunstje moet ik het eerst beginnen?
Als je paard het grondwerk kan, ( netjes mee lopen en halt houden, etc.) kan je beginnen met vrijheidsdressuur. Maar, bij welk truckje begin je ? Ik zelf raad aan om met de oefeningen met het hoofd te beginnen. Een klein trucje zo als het flemen, of ja/ nee schudden. Deze trucjes kunnen in principe minder kwaad tot vergelijking van de jambette. Zo leren jij en jou paard elkaar kennen op het gebied van vrijheidsdressuur. Begin met kleine oefeningen, bouw dit langzaam op!

Vanaf welke leeftijd kan ik beginnen?
Dit ligt aan jou en je paard, we nemen als voorbeeld een jaarling, hij bied het flemen aan, waarom zou je dit niet meteen om commando kunnen zetten? Het echte ‘serieuze’ werk kan vanaf 2,5 jaar , maar ook dit verschilt per paard. Ga niet meteen een paard dat net begint 10x de zelfde oefening vragen, maar houd het kort.
Hier onder zie je een schema met de leeftijden, en de training, let op ,dit verschilt dit per paard!
0 tot 1 jaar : Niet te veel vragen van het veulen,  je kan wel oefenen : mee lopen, halt houden, een halster om en af doen, hoefjes op tillen, dit is voldoende.
1 tot 2 jaar : Zo nu en dan een rondje mee lopen, aan wat kleine dingetjes laten wennen. Kleine oefeningen met het hoofd zo als het flemen mag beloond worden om ( later ) op commando te zetten.
2 tot 3 jaar : Nu kan je beginnen met het grondwerk en de basis, houd dit wel kort, 3 x in de week 10 minuutjes is lang zat.
3 jaar en ouder : Je kan nu ‘serieus’ beginnen met het trainen van vrijheidsdressuur.

Is mijn paard te jong/oud? Jij kent je paard het beste, ik zelf vind 2,5 jaar een mooie leeftijd om langzaam te beginnen, maar ook dit verschilt per paard! Wanneer je paard lichamelijk de oefeningen nog uit kan voeren, kan je vrijheidsdressuur doen. Let wel op, dat een paard op leeftijd meer moeite heeft met bijvoorbeeld het steigeren, of de buiging. Hou hier dus rekening mee!

Wat zijn de prijzen voor een show/ ect? Voor vragen over de prijzen van show’s , lessen, fotoshoots, etc. kan er gemaild worden naar info@lavitana.com . 

Plaats een reactie