Wat heb ik nodig?

Om te beginnen heb je een paar dingen nodig:

Je hebt natuurlijk een paard nodig én toestemming van de eigenaar.  Om te beginnen moet jij jou paard goed kennen, en vertrouwen, vrijheidsdressuur is heel mooi om te zien, maar je paard kan hier ook misbruik van maken. We beginnen dus met een goede basis. Denk hier bij aan :
– Het mee lopen en halt houden in stap en draf
– Wijken voor druk
– Achteruit lopen
– Respect hebben voor jou ruimte

Als je paard dit goed kent kan je beginnen met de volgende oefeningen :

– Voedsel weigeren
– Parkeren, blijven staan tot jij dat zegt
– Voet opbeuren

In het begin kan je een halster en touw gebruiken, je hebt hier ook touwhalsters voor. Dit kan je gebruiken bij het grondwerk. Doordat een touwhalster vrij dun is, voelt je paard de druk meer. Je kan uiteraard ook een gewoon stal halster gebruiken.

Je heb ook iets nodig waar je je beloning  ( brokjes, stukjes wortel etc. ) in kan doen, dit ligt er aan wat jij zelf prettig vind werken. Je kan een heuptasje gebruiken om je beloning in te doen, deze kan je gewoon in de winkel kopen. Je kan de beloning uiteraard ook in je jas of broek zak doen.

Een zweep, dit vind ik persoonlijk het fijnst en veiligst trainen. Je gebruik de zweep uiteraard niet om te slaan, maar als verlening van je arm. Denk hier bij aan een paard die je de jambette wilt vragen, de kans is dan erg groot dat het paard jou met de hoef raakt. Om dit te voorkomen gebruik je een zweep. Ook is een zweep een stukje veiligheid voor je zelf. Zo kan je een opdringerig paard laten weten dan hij afstand moet houden, en niet in jou persoonlijke ruimte mag komen.

Een veilige ruimte. Het is erg van belang dat je veilig aan de slag kan gaan. Denk bijvoorbeeld aan een rij bak, paddock, of een afgezet stukje.

En natuurlijk, veel geduld!

Megan wijst hier met de zweep naar Dandy zijn been, dit is mijn commando om de jambette te vragen.

 

Plaats een reactie