Compliment

Het Compliment
Het compliment is een truc waar bij je paard in een spagaat staat en op 1 been knielt. Het is een gave truc om aan te leren , je ziet dit ook vaak in een circus. Een uitbreiding van het compliment is het knielen. 

Aanleren : Ook bij het compliment is de spagaat handig. Dit om te voorkomen dat je paard uit balans raakt en kan omvallen. Zet je paard in de spagaat, en vraag een voetje ( Hoeven krabben stand ) . Herhaal dit een paar keer en vraag nu je paard iets naar achter, als reactie zal je paard terug gaan en dus zijn been proberen neer te leggen, beloon dit en geef een stem commando. Je kan ook je paard leiden met wat lekkers, dus je pakt het been vast, en lokt je paard naar ‘achteren’ , ook nu zal je paard het been neer legen. Herhaal dit een aantal keer, uiteraard wel met afwisseling, zoek ondertussen even afleiding . Zet het compliment wel duidelijk op stem en lichaam/ zweep commando, zo kan je het later ook vanaf de rug vragen.Tip, oefen dit aan allebei de kanten! Zo word het knielen straks eens stuk makkelijker!

Winnetou in het compliment.

2 gedachten over “Compliment

  1. mijn shetlander kent het compliment wel en doet dit ook goed, alleen wil ze vaak weer heel snel omhoog komen, iemand tips hoe ik dit kan voorkomen en kan verbeteren ? alle basisoefeningen heeft ze goed onder de knie!

Plaats een reactie